به گزارش بیرونیت، این مدیریت در سلسله مقالاتی در نظر دارد پس از ارایه اصول اولیه توسعه، روش ها و مقایسه دیدگاه های جهانی به این مهم، چارچوب های توسعه در حوزه معدنکاری و اثرات آن بر جامعه و حوزه بین الملل را ارایه دهد.
در بخش نخست این متن، توسعه از ابعاد مختلف انسانی، اقتصادی، سیاسی و زیست محیطی و ... مورد بررسی قرار گرفته و اثرات آن منعکس شده است. سپس جایگاه معدنکاری و اثرات مثبت و منفی آن بر زندگی، رفاه، توسعه اقتصادی، رشد و در عین حال منابع طبیعی، آلودگی ها و ... مورد اشاره قرار گرفته است.
در بررسی های بین المللی مشخض شده بیش از ۷۰۰ روش ارزیابی توسعه پایدار وجود دارد با اینحال روش جامعی برای این امر تعیین نشده است.
در تاریخچه توسعه نیز با مقایسه نظرات کلاسیک و نئوکلاسیک، این امر مورد تاکید قرار گرفته که نئوکلاسیک ها به اهمیت هوا، آب خالص و منابع تجدیدپذیر، پی برده اند. در ادامه از اواخر دهه۱۹۶۰ میلادی چالش های آینده بشر (محدودیت منابع طبیعی، رشد جمعیت، توسعه اقتصادی، مشکلات مربوطه) به بحث گذاشته شد و دانشمندان را به این نتیجه رساند که صنعتی شدن بیش از حد و توسعه اقتصادی، به زودی از مرزهای زیست محیطی عبور خواهد کرد.
بعدها سازمان ملل وارد مبحث توسعه پایدار شد و شبکه جهانی را برای آن شکل داد به طوری که در کنفرانس استکهلم به معرفی و الزامات توسعه پایدار پرداخت. در سال ها و دهه های پس از آن جزئیات این مفهوم، در راستای پیوند اقتصاد و محیط زیست منتشر شد.
در این میان یکی از ابعاد توسعه پایدار؛ در معدنکاری مطرح شد و برای تبیین آن روش های مختلف معدنکاری مورد بررسی قرار گرفت. طبق اعلام محققان به دلیل آنکه عمده تولیدات این حوزه از معدنکاری روباز به دست می آید، بیشترین اثر بر رشد و رفاه و همچنین اثرات زیست محیطی را در پی دارد.
در پایان با اشاره به پیشرفت های بشر در دهه های اخیر، این امر مورد تاکید قرار گرفت که جهان علم با سرعت باورنکردنی در حال پیشرفت است از این رو باید از نتایج و از تاثیرات این پیشرفت ها برای انجام تحقیقات درست، جدید و با دقت که همسو با اهداف روز دنیا باشد، استفاده کرد و تاثیرات آن را در نظر گرفت به طوری که باید اذعان کرد فعالیت معدنکاری از این امر مستثنا نیست و ضروری است تاثیرات و نتایج پیشرفت تکنولوژی در این صنعت و همچنین در توسعه پایدار دخیل شود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست